Távol-Keleti csodaország

Észak-Korea hírek

Az egyik minisztérium sajtó osztálya megkért arra, hogy írjak egy jelenlegi Észak-Korea hírek összefoglalót, mert nagyon fontos lenne tisztában lenni a helyzettel. Jelenleg sajnos nincsen abban az országban olyan hiteles forrásunk, aki ebben segíteni tudna, így én voltam a legautentikusabb aki ebben tudott hirtelen segíteni.

Észak-Korea hírek első kézből

Miért is hozzám fordultak ezzel a kéréssel? Aki nem ismer, az természetesen nem tudhatja, hogy én hosszú évekig éltem kint a térségben és tudósítottam az éppen aktuális magyar kormányt az Észak-Korea hírek eredetéről és valódiságáról vagy éppen hamisságáról. Ez akkoriban nem volt annyira kemény feladat, mert ennyire feszült helyzet nem volt, mint amennyire most eszkalálódtak arrafelé a dolgok.

Észak-Korea hírek egyenesben

Amikor kint éltem közel 10 évig nagyon élveztem azt a közeget, lévén én annak a generációnak vagyok a tagja, akik az úgynevezett „átkosban” nőttek fel, és akiknek a szocializmus vagy inkább a kommunizmus abszolúte elfogadott és a mindennapi élte velejárója. AZ Észak-Korea hírek alapján pedig ott továbbra is ez a rendszer él tovább, és a jelenlegi vezetőjük ezt mélyíti el szinte már a végtelenségig.

Gondoltam a legeslegjobb, amit tehetek, hogy ismét kiutazok személyes tapasztalatokat szerezni és végiglátogatni a régi ismerősöket, akik még élnek, vagy éppen nem ülnek valami furcsa vád miatt börtönben. Mert sajnos ott előre senkinek sincsen biztonságban a jövője, és akik ma kegyeltek, azok nagyon könnyen kegyvesztettek lehetnek másnap. És ilyenkor azok az Észak-Korea hírek, hogy vagy a börtön vár rájuk vagy rosszabb esetben azonnali kivégzés vár rájuk.

Nem akartam felhívni magamra a figyelmet, hogy hivatalos, állami csatornákon keresztül utazzak ki, ezért megkerestem a kulonlegesuticelok.hu oldalt, akik elképesztő egzotikus utakat szerveznek, köztük oda is van egy útjuk. Felvettem velük a kapcsolatot és megérdeklődtem, hogy jelenleg mik az Észak-Korea hírek, van-e bármilyen kockázata kvázi turistaként kiutazni és utána ott gyakorlatilag leválni a csoportról és tenni a saját dolgomat. Elmondta az iroda vezetője, hogy ezt amint kiértem egyeztessem le a helyi idegenvezetővel, mert ő az aki tökéletesen ismeri az aktuális helyi adottságokat és az Észak-Korea hírek specialistája.

Márpedig én nemcsak bemenni, hanem hazajönni is akartam, így az természetes volt, hogy nem fogom a bőrömet és a nyugalmamat vásárra vinni, annak érdekében, hogy valakiknek információt szállítsak. Akik amúgy sem a szívem csücskei. De! Egyrészt elképesztő pénzt ajánlottak ezért a 2 hetes útért, másrészt más pénzén visszatérni régi otthonomba és találkozni a régi barátokkal nagyon vonzó volt és semmi pénzért nem hagytam volna ki.

Így megszerveztük az utamat a lehető legnagyobb alapossággal és mint egy tinédzser szinte annyira izgultam, hogy mikor jön el újra az indulás napja, hogy 2 nap múlva ismét Észak-Koreában lehessek.

Megosztod? Köszönjük 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
This entry was posted in Blog.