Céklalé avagy az egészséges táplálkozás és az egészséges életmód hatásairól

A Céklalé avagy hogyan őrizzük meg az egészségünket hosszútávon?

Számomra mindig nagyon inspiráló volt, olyan idős emberekkel találkozni, akik amellett, hogy nagyon komoly élettapasztalatra és bölcsességre tettek szert az idők folyamán, arra is ügyeltek, hogy a testük is tökéletes összhangban legyen az ép szellemükkel. Nem tudom, milyen varázslatos módszerrel teszik, hiszen valaki a céklalére esküszik van, aki a jógára, van, aki a rendszeres sport tevékenységekre és még hosszan sorolhatnám, de egy biztosan közös bennünk, olyan csodálatot és tiszteletet ébresztenek bennem, amelyet egy fiatal szépség sem tud. Hiszen jól tudjuk, ha viszonylag jó adottságokkal rendelkezünk, akkor jóformán 30-35 éves korunkig szinte semmit nem szükséges ahhoz tennünk, hogy jól nézzünk ki. Ám az idő előre haladtával ez már egyre komolyabb munka befektetéssel, oda figyeléssel és egyre több lemondással jár. De valahogy gyönyörű dolog az, ha amellett, hogy nyilvánvalóan felvesszük a harcot az öregedéssel szemben valahol el is fogadjuk azt, hogy elmúlik az idő felettünk, de abból is a maximálisan a legjobbat hozzuk ki. Mindig is csodáltam a nagyszüleimet, főleg a nagymamámat, akit 65 éves kora ellenére is mindig az édesanyámnak néznek, mert annyira fiatalosan és jó egészségben tartja magát.

Minden vágyam, hogy ezt a genetikát vigyem tovább és adjam tovább az utódaimnak is, hiszen szerintem egy gyönyörű egészségtől kicsattanó idős hölgynél kevés üdítőbb látvány van a világon, legalábbis számomra ez egészen biztosan így van. Az én nagymamám a rendszeres sportolás mellett, ami az idő előrehaladtával az aktív futásból, tornászásból átalakult a barátnőkkel való végtelen túrázásokra esküszik, illetve az egészséges táplálkozásra, mely bizony néha napján beiktat egy-egy böjtnapot is illetve a rengeteg gyümölcs és a céklalé szinte folyamatos fogyasztására. Számára ez a tökéletes egészség receptje és őt elnézve, azt hiszem, ezt én is megfogom fogadni.

A Céklalé mint az egyik legjobb antioxidáns

Amellett, hogy a céklalének számos áldásos hatása van, melyekről majd az elkövetkezendőkben említést is tennék, a számomra egyik leglátványosabb hatása az a bőr szépítő erejében rejlik. A saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy számos esetben, amikor kritikus állapotba került a bőröm (még kis tinédzser koromban) a céklalé nagyon rövid idő alatt csökkentette a gyulladást és megszüntette az olyan nagyon köz utált bőrproblémákat, mint a pattanás vagy a mitesszerek. Továbbá úgy hiszem drága nagymamámnak azért az egyik legnagyobb titka a céklalé, mert nagyon komoly antioxidáns hatással bír bőrünk állapotára. Ugyanis a céklalé jelentősen magas antioxidáns tartalma rendszeres fogyasztás esetén megvéd minket az öregedés idő előtti folyamatától, semlegesíti a ráncokat és nem utolsó sorban a rendszeres fogyasztás esetén elő idézhetjük a bőr folyamatos megújulását (ami az alapja annak, hogy az öregedés folyamatát minél tovább toljuk) illetve ez által feszesedig a bőrnek a felülete, így egészen kicsattanóan ragyogó, természetes fényű, egészséges bőrképet kaphatunk.

Ezenfelül nem csupán külső eredmény érhető el, hanem belsőleg is olyan fontos tápanyagokhoz juttatjuk a szervezetünket, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy külsőnk szép legyen. Gondolok itt arra példának okáért, hogy a céklalé rendszeres fogyasztása vasban gazdag ásványi anyagai miatt, olyan komoly problémákat előzhet meg, mint a kóros vashiány, fáradtság, hajhullás, fakó bőr és még hosszan sorolhatnám, mely folyamatok jelentősen kihatnak a külső megjelenésünkre is. Emellett a céklalé megtisztítja a vért az olyan jellegű méreganyagoktól, melyek miatt a szervezetünk az átlagosnál több vizet raktároz el, így a céklalé rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a kellemetlen vizesedést és emellett egy sokkal egészségesebb hatást, mondhatni ragyogást fog kölcsönözni az arcunknak.  Én személy szerint mindenkinek, aki bőrhibákkal küszködik vagy esetleg az idő előtti öregedést szeretné meggátolni, vagy a természetes öregedési folyamatok lassítása a célja annak nagyon ajánlom a céklalé rendszeres fogyasztását, ugyanis abszolút kiváló hatással van mind a szépségünkre, mind a külső belső egészségünkre.

A céklalé a szépség és az egészség jegyében

Mint már a fentiekben is említettem, én személy szerint nagyon csodálom azokat az embereket, akik mindennap esznek azért, hogy egészségesen éljenek és felveszik a harcot mind az öregedés, mind az időskori demencia, mind az elgyengülés ellen a harcot. Számomra ez példaértékű magatartás illetve életforma és úgy hiszem, hogy minden egyes nap erre kell már fiatal korban is törekednünk. Hiszen amit ma megteszünk a testünkért, az egészségünkért azért az idős kori énünk lesz nagyon hálás!

Megosztod? Köszönjük 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
This entry was posted in Blog.