A 100% almalé az igazi

Miért válasszunk 100% almalét a hagyományos helyett?

A 100% almalé minősége fényévekre van a higított almalékkel szemben. Az ember akkor iszik gyümölcslét, amikor egészséges italt szeretne fogyasztani, azonban nem mindegy, melyiket választjuk. Sok apró egészséges választás a nap végére egy egészséges életmódot eredményez. Erről nem érdemes megfeledkezni.

A 100% almalé szerepe az étrendben

„Minden napra egy alma, az orvost távol tartja” – tartja a régi mondás, amelynek sok valóságalapja is van. Az alma fontos szerepet tölt be a táplálkozásunkban. Rendkívül sok vitamint tartalmaz, és remek gyümölcs, ami egész évben eltárolható, így nem csak késő nyáron és ősszel fogyaszthatjuk, hanem egész évben. Felhasználása rendívül sokrétű, sokan reggelire, magában is fogyasztják, mások az ebéd után desszertnek szeretik a legjobban. Vacsorára kifejezetten jó lehet, hogyha valamilyen kalóriában szegény megoldást keresünk az esti órákra. Remek összetevője sütiknek, salátának, még csipsznek is remek csemege, akár csokoládé borítással is. A 100% almalé az egyike ezen sokfajta felhasználási lehetőségnek. Ha valóban 100%-os változatot választunk, sokat profitálhatunk belőle.

Egy ilyen gyümölcslé remek választás a nap bármely pontján. A reggeli mellé, az uzsonnához a munkahelyen vagy az iskolában. Hogyha napközben megéheznénk, akkor is jól jöhet egy 100% almalé. Nem csak a szomjunkat oltja, hanem az éhségünket is. Ha szomjasak vagyunk, valóban jobb választás, mint az egyszerű ásványvíz. Ez főleg nyáron igaz, amikor valamiért semmi nem oltja megfelelően az ember szomját, ilyenkor egy 100% almalé lehet talán a legjobb megoldás, néhány jégkockával és egy környezetbarát szívószállal. Kávé helyett is jó választás lehet. Ha le akarjuk szoktatni a szervezetünket a folyamatos koffeinbevitelről, akkor először valamilyen pótló italt érdemes bevezetni, aztán annak bevitelét is csökkenteni. Erre egy 100% almalé tökéletesen megfelel. Finom, és az ember egy gyümölcslétől is rögtön energikusabbnak és éberebbnek érzi magát. Ráadásul, a kávénál kevésbé színezi el az ember fogsorát is. Akárcsak a koffeines ital, a 100% almalé is segíti az emésztést, így a helyettesítés minden szempontból előnyös.

Miért pont a 100% almalé?

Az alma nem csak az egészségnek előnyös, hanem a magyar gazdaságnak, ezzel pedig nekünk is. Mindenki azt mondja, hogy kifejezetten magyar termékeket vásároljunk, ezért érdemes ebből is ilyet választani. A gazdaság alakulása minden állampolgár életére kihat, legyen az magánszemély vagy vállalkozó, esetleg maga is termelő. Minél keresettebbek az ország termékei, annál több pénz jut az ország fejlődésére is. Ez pedig fontos, hogyha arra gondolunk, a gyermekeink, unokáink milyen világba fognak születni és felnőni. Most tudjuk megalapozni az ő jövőjüket is, nem csak a sajátunkat. Talán egy 100% almalé megvásárlása nem tűnik nagy lépésnek az ország szebb jövőjének érdekében, de határozottan valami, amivel támogattuk az ügyet. Az alma olcsó, jól eltartható, és ráadásul a magyar földeken halomszámra terem még a nehezebb körülmények ellenére is. Nem véletlenül hasznosítják más gyümölcslék extra ízesítő hozzávalójaként is. Nem csak ízüket dobják fel, hanem remek extra vitaminnal járulnak hozzá a még különlegesebb ital elkészítéséhez. Az almalének tehát nincsen párja az országban. A legkézenfekvőbb, leginkább vitamindús és lédús gyümölcsből készül, aminek ráadásul az íze is finom, nincs, aki nem szeretné.

Az én kedvenc 100% almalé-receptem

A 100% almalé természetesen nem csak magában fogyasztható. Az én kedvencem, bevallom, a smoothie-ként elkészített 100% almalé. Hogy miért? Mert különleges ízt ad, és így nem kell az italomhoz még cukrot is hozzáadnom, ami bizony el is venné az egész lényegét. Semlegesebb íze miatt nagyon jó alapanyaga ennek az italnak, és bármilyen gyümölccsel és zöldséggel párosítható. Egészen érdekes kombinációkat próbálhatunk ki. Nekem például a legújabb felfedezésem banánt és spenótot használ az almalé mellé, és meglepően kellemes ízt kapunk általa. De ha nem szeretnénk ilyen „veszélyes” talajra evezni, akkor az idénygyümölcsöket párosítsuk bátran az italunkban. Vágjuk kisebb darabokra őket, majd a 100% almalével felöntve turmixoljuk le, amíg egy körülbelül homogén italt nem kapunk. Ennek a vitaminbombának akár a heti elfogyasztása is jó hatással lehet az egészségünkre. Így tudjuk megalapozni a téli hideg és vitaminhiányos, de vírusban gazdag téli hónapokra az erős és ellenálló immunrendszert. Még idejében érdemes erre rágyúrni. Úgyhogy, akár kezdhetjük is ezzel az itallal. Ha azonban valami kevésbé folyékonyra vágyunk, akkor készíthetünk piskótát is a 100% almalé felhasználásával. Ez egy igazán bevállalós recept lenne, de merjünk a konyhában és az életben is kreatívnak lenni, hiszen abban áll a felfedezés öröme, nem az unalmas hétköznapok hosszú munkaóráiban. Úgyhogy, egy kis változatosság sosem árt. Akár el is kezdhetjük néhány korty almalével, a szervezetünk még meg fogja köszönni a törődést, ebben biztos vagyok.

 

Megosztod? Köszönjük 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
This entry was posted in Blog.